Család

Évekre börtönbe mehet az anyján élősködő férfi

Egy Győr környékén élő férfival szemben emelt vádat az ügyészség, aki eltartatta magát édesanyjával, olykor pedig verte, és zsarolta rokonait.

Éveken át verte, zsarolta rokkantnyugdíjas édesanyját és annak élettársát egy 34 éves férfi. Az illető 2011 óta külön élt édesanyjáéktól, de továbbra is elvárta rokkantnyugdíjas édesanyjától, hogy fizesse számláit, önálló otthonának fenntartási költségeit, fedezze megélhetését.

Az idős nőnek hetente kétszer 4-4 ezer forintot kellett fizetnie a fiúnak.  A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség szerint, mivel a sértettek nehezen tudtak kisebb összegeket is kifizetni, 2014-től a vádlott egyre agresszívabbá vált: bemászott a zárt kapun, édesanyját többször bántalmazta, a fejét ütötte, az orrát eltörte, sárral megdobálta, a sértett élettársát is ököllel bántalmazta, édesanyjáék házát is kővel dobálta, ablakát betörte.

A vádlott 2016-ban folyószámlát is nyitott, hogy a sértettek arra fizessék be a követelt összegeket, s ezt a szülők félelmükben meg is tették, mert ilyenkor a fiú legalább nem kereste őket személyesen.

Az elkövető a sértetteket rendszeresen szidta, kiabált velük, megöléssel fenyegette őket.

Az ügyészség a vádlottal szemben kétrendbeli folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat. A vádlottal szemben kiszabható szabadságvesztés büntetés mértéke 2 évtől 8 évig terjedhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top