Család

Kilométereket gyalogolt a 4 éves kislány, hogy segítséget kérjen nagymamájának

A legbátrabb kislánynak nevezik Szibériában a 4 éves Saglanát, aki nyolc kilométert gyalogolt a dermesztően hideg mínusz 24 fokban, hogy nagymamájához segítséget hívjon.

A kis Saglana nagyszüleivel él Szibéria egyik ritkán lakott vidékén, a Tuva régióban, ahol a legközelebbi település is 40 kilométerre található, de a szomszédok is kilométerekkel arrébb élnek. A 4 éves kislány nagyapja teljesen vak, ezért csak annyit vett észre, hogy feleségének sürgős segítségre van szüksége. Elküldte hát a kislányt a legközelebbi, több kilométerre lakó szomszédhoz.

Reggel 6 óra lévén a szibériai nap még föl sem kelt, ráadásul rettenetesen hideg volt, a tájat hótakaró borította. A kislány szó nélkül elindult a csöppet sem veszélytelen küldetésre. Az utat ismerte, pedig sem ösvény, sem járda nem vezetett arrafel, csupán a folyó mutatta az irányt. Nagymamájával többször megtették a közel 8 kilométeres utat a legközelebbi szomszéd házáig.

8 kilométert gyalogolt a dermesztő hidegben a 4 éves kislány
8 kilométert gyalogolt a dermesztő hidegben a 4 éves kislány

A hosszú úton szerencséje volt, nem találkozott farkasokkal, pedig gyakori látogatók azon a környéken. A szomszédok hívták fel a hatóságot, miután a kislány elmesélte, hogy nagymamája rosszul lett, az is lehet, hogy meghalt.

A nagyszülőkhöz kiérkező orvos már csak megállapítani tudta, hogy a nagymamával szívinfarktus végzett. A hihetetlenül bátor kislány meglehetősen átfagyott a hosszú séta során, ezért kórházba vitték, ahol aztán kiderült, neki legalább kutya baja – írja a Siberian Times.

A bátor kislány 250 kilométerre délre lakik Kiziltől 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top