Család

Pénzt kérhetett egy szülésért a SOTE egyik orvosa, vizsgálat indult

Etikai vizsgálat vár a SOTE II. klinikájának egyik főorvosára, aki százhatvanezer forintot kért egy kismamától a szülésért.

A Másállapot a szülészetben nevű Facebook-csoport oldalára került fel egy kismama megrendítő története, amiből csak következtetni lehet, milyen viszonyok is uralkodhatnak az ország kórházaiban, ami a műtéteket és a hálapénzt illeti.

Pár hete a SOTE II. Klinikán született a kislányunk sürgősségi császárral, az ügyeletes főorvos és egy rezidens doktornő műtött. Sajnos a fogadott orvosom síelni volt azon a héten, és szegényt nagyon bántotta is a lelkiismerete, hogy nem ő műtött. A lényeg: este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos. A szokásos sablonkérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy “költsége”, mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy “bérleti díja”! Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (160 ezer)! Ja, és a műtőben utánam következett egy anyuka, akit szintén ő műtött (lepényleválás volt), vele ugyanezt eljátszotta szó szerint, és utolsó nap még meg is alázta a szobatársai előtt!!!

Magyarul tehát azért akart kérni 160 ezer forintot a főorvos, mert ki kell fizetnie a műtő bérleti díját és a műtő stábját. A nőn egyébként sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani, ezért is nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes és egy rezidens vezette a szülést.

Etikai vizsgálatot kezdeményez a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője a klinika azon orvosa ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletes orvosként pénzt kért a szülések levezetésért” – írta a 444 megkeresésére a klinika.

Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy egy bejáratott rendszerről van szó, legalábbis az eredeti Facebook-poszt alatti kommentekből ez derül ki.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top