Család

Ekkor kapjon először saját mobilt a gyerek

Vajon mikor jő el az ideje, hogy saját mobiltelefont kapjon a gyerek? A kérdésre nem is olyan egyszerű a válasz.

Nos, szakértők úgy gondolják, a szülők döntsék el, mikor érik meg a mobiltelefon használatára a gyerek. És hogy mikor érett? Például, ha zokszó nélkül követi, és betartja az iskolai előírásokat, házirendet.

Az okostelefonok világában már nem csupán egy telefonálásra szolgáló készüléket kap a gyerek a kezébe, hanem olyan, médiafogyasztásra alkalmas miniszámítógépet, amellyel valójában bármilyen tartalmat, cikkeket, videókat, képeket elérhet. Emiatt sem mindegy, hogyan mérjük fel a gyerek érettségét.

Aztán az sem elhanyagolandó szempont, mennyire képes vigyázni a holmijaira. Azok a gyerekek, akik hajlamosak elveszíteni a tornazsákjukat vagy a mindennap cipelt tanszereik bármelyikét, könnyen elhagyhatják a méregdrága mobiltelefont is.

Érdemes mérlegelni azt is, a gyerek mennyire tudja a mobilt felelősséggel használni? Mennyit fog rajta telefonálni, sms-ezni, internetezni, alkalmazásokat letölteni. Ha gyorsan túllépi a lehetséges havi keretét, még nem érzi eléggé a korlátokat, így akad még tanulnivalója – írja a Híradó.hu.

Nem mindegy, mikor kapja a gyerek az első mobilt
Nem mindegy, mikor kapja a gyerek az első mobilt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top