Család

Halott fiútól kért pénzt az alapítvány

Már hét éve, hogy meghalt az a fiú, akinek édesanya a napokban borítékot, benne csekket, üdvözlőlapot és levelet kapott, hogy fia támogathatja a mentőalapítványt. A durva tévedéséért a szervezet bocsánatot kért az édesanyától.

Kétezer forintos támogatást kért levélben a nagymágocsi Bencétől a mentőalapítvány. A fiú édesanyját szíven ütötte a küldemény, mert gyermeke szinte napra pontosan hét évvel ezelőtt, 14 évesen meghalt.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány borítékja kétezer forintos csekket, egy “Boldog születésnapot!” feliratú matricát és az 1 százalékot kérő lapot tartalmazta. Levelet is mellékeltek hozzá, melyben arról írtak: “Van egy hang, amelyet Ön is jól ismer. A mentőautó szirénája. Szólhat éjjel, vagy nappal, mindig arra emlékeztet, hogy valahol valakinek sürgős segítségre van szüksége.”

A fiú összetett szívbetegséggel született, a tüdőhöz vezető ér nem fejlődött ki szervezetében megfelelően. Ötéves korában keringésjavító műtéten esett át, majd vérhígításra is jártak. 2010. március 18-án Bence a szervezete feladta a harcot, a klinikán halt meg. Édesanyja végig mellette volt. Mindezek után sajnos nagyon is tudják, milyen az, amikor a mentőautók szirénája megszólal.

A Délmagyar a levéllel kapcsolatban megkereste az Országos Mentőszolgálat Alapítványt. A kuratórium elnöke azt mondta, az alapítvány kommunikációs kampányai során mindig a legnagyobb gondossággal jár el. A fiú adatai úgy kerülhetett a rendszerükbe, hogy azokat az adatkezelő cég egy korábbi regisztráláskor rögzítette. Az adatot természetesen azonnal és soron kívül töröltetik. Egyúttal sajnálják, hogy levelükkel régi sebeket szakítottak fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top