Család

Több középiskolai hely van, mint jelentkező

A legnépszerűbb helyekre valóban nehéz bekerülni, de valahová mindenki bejut.

Nyugtatja a szülőket és a felvételizőket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója. Kaposi József azt mondta az M1 aktuális csatornán, hogy több középiskolai hely van, mint ahány jelentkező – különösen a négyosztályos iskolákban.

Az intézet főigazgatója kitért arra is, hogy a gyerek 14 éves korában döntően még a szülő segíti, illetve dönti el a választást. A szakember ugyanakkor kiemelte: a legfontosabb a tanulás megszerettetése, ez a feltétele az élethosszig tartó tanulásnak. “Mindegy, hogy mit tanul a gyerek, a lényeg hogy szeresse” – hangsúlyozta Kaposi József, hozzátéve: akkor lehet igazán eredményes és hasznos a középiskolai tanulás, ha nem unalmas, és nem okoz szorongást a gyermekben.

A középfokú felvételin a 8. osztályt befejezők közül a gimnázium, a szakgimnázium, a szakközépiskola, a szakiskola és a készségfejlesztő iskola 9. évfolyamára jelentkezők, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők vesznek részt, beleértve az előkészítő osztályokra pályázókat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top