Család

Kegyeletsértő módon temették el Éva nénit

Hiába érkezett a gyászjelentésben megjelölt időpontban Éva néni temetésére egy barát. A szertartásnak addigra vége volt.

Egy tömörkényi idősek otthonában töltötte élete utolsó három évét a 71 évesen elhunyt Éva néni. Az idős asszonynak nem voltak gyermekei vagy más rokonai, viszont a Csongrádon élő Anikó, aki kislánykora óta ismerte a nénit, és közeli barátja volt évtizedekig, szeretett volna méltóképpen elbúcsúzni tőle. Amikor a kitűzött időpontra a temetőbe ért, a temetőgondnok közölte vele, hogy a temetésnek már vége van. Éva nénit korábban temették el, mint ami a gyászjelentésben állt – számolt be az esetről a Délmagyarország.

Anikót nagyon megrázta, hogy nem lehetett ott Éva néni temetésén, ami szerinte kegyeletsértő módon zajlott.

Mint kiderült: a temetést az idősek otthona rendelte meg, aznap két lakójukat is temették. Az igazgatónő azzal védekezik: mivel Éva néninek nem voltak hozzátartozói, ezért nem tudták, hogy más is el akar búcsúzni tőle a már jelenlévőkön kívül, ezért hozták előbbre az időpontot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top