Család

A világ legmérgesebb pókja csípte meg a 10 éves kisfiút

Ennél veszélyesebb mérgű pókfajta nem létezik, mint amelyik megcsípett egy tízéves kisfiút Ausztráliában. A rekordmennyiségű ellenanyagnak köszönhetően tudták az orvosok a gyerek életét megmenteni.

A tölcsérhálós pók mérge a legveszélyesebb a világon, 15 percen belül meghalhat, akit megcsíp. Az Ausztráliában őshonos ízeltlábúról a helyiek tudják, hogy nyáron és ősszel elhagyja a vackát, beköltözik a házakba, garázsokba, sőt a cipőkben is elrejtőzik.

A tíz éves új-dél-walesi Matthew épp a tornacipőjét akarta fölvenni, amikor a veszélyes pók az ujjába harapott. A fiút azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok 12 ampulla ellenmérget adtak neki. Úgy tudni, a mennyiség minden idők legnagyobb ellenméreg-mennyiségének számít az országban. Az ellenanyagnak köszönhetően a gyerek másnap már hazamehetett.

A pókot, amelyik a kisfiút megcsípte, begyűjtötték, és a helyi hüllőparkba vitték, ahol mérgét felhasználják az ellenanyagprogramhoz. Ausztráliában ugyanis néhány hónapja veszélyes hiány alakult ki az ellenméregből.

A tölcsérhálós pók mérgére az ellenanyagot 1981-ben fejlesztették ki, azóta nem követelt halálos áldozatot a harapása.

A legveszélyesebb pók marta meg a 10 éves fiút

Fotó: The Telegraph

Bemegy a házakba a világ legmérgesebb pókja

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top