Család

Ennyire sokféle lehet a szerelem – szívmelengető fotók

Mindent legyőz, és nem ismer határokat. A szerelem nem függ életkortól, nemtől, vagy éppen nemzetiségtől. Ez a csodálatos érzés mindenkié, és senkinek nincs joga ahhoz, hogy ítélkezzen felette. Ezt üzenik a most következő boldog párok.

Ha azt mondom, idézd fel a kedvenc romantikus filmedet, mi jutna eszedbe elsőként? Mondjuk a Dirty dancing? Az Amelie csodálatos élete? Vagy a Csillagainkban a hiba? Persze imádjuk ezeket a filmeket, és ez rendben is van így. Viszont elgondolkodtató, hogy roma, fekete vagy például kínai–európai párokról nem nagyon szól a fáma.

A romantikus filmek, mesék és regények elsöprő többsége még ma is egy fehér férfi és egy fehér nő szerelmét állítja középpontba. Pedig a világ mennyivel színesebb ennél! Pontosan ezt akarta megmutatni a #POCinlove (azaz Picture of Color in love) Twitter-téma elindítója is, aki arra kérte különböző kultúrából származó hetero és LMBTQ követőit, posztoljanak magukról a szerelmükkel közös képet, hogy egy kicsit ráirányítsák a figyelmet a szerelem sokféleségére, és arra, hogy a világ micsoda kulturális olvasztótégely. 

Alig telt el pár nap, és özönleni kezdtek a különböző nemzetiségű, boldogságtól ragyogó szerelmespárokról a fotók – nemcsak Twitteren, hanem Instagramon is. Mutatunk most közülük néhányat.

@mtbrady15 által megosztott bejegyzés,

Egy jamaicai–filippínó páros: 16 éve vannak együtt, egy 8 éves ikerpár és egy 5 éves gyerek boldog szülei.

 “A szerelem nem ismer határokat. Én mexikói vagyok, ő dominikai, és imádjuk egymást.”

Egy ír–német–olasz gyökerekkel rendelkező férfi és egy lakota indián nő esküvői képe.  

Koreai vőlegény filippínó és indián ősökkel büszkélkedő menyasszonyával. Már úton van a kislányuk.

Egy boldog kínai–mexikói páros

 “Ő a legédesebb dolog az életemben, már 7 éve együtt vagyunk” – írja afroamerikai szerelméről ez a Srí Lanka-i nő.

 Egy perui és egy hondurasi lány besétált egy bárba…

 “A szerelmünk örök. Én mexikói vagyok, ő pakisztáni. 4 éve együtt.”

Család

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top