Család

Halálra verte idős édesanyját egy örkényi nő

Lánya rendszeresen bántalmazta az idős, elesett asszonyt. Végül belehalt.

Egy örkényi nő 80 éves anyjával élt kettesben. Egyetlen rendszeres jövedelmük az idős asszony nyugdíja volt. Gyakran fogyasztottak alkoholt mindketten, részegen a nő többször bántalmazta az anyját.

2015 decemberében az anya egészségi állapota jelentősen leromlott, járni csak házon belül és a lánya támogatásával tudott. A nő azonban nem hívott az anyjához orvost, akitől a megfelelő kezeléseket megkapta volna.

A nő többször veszekedett az édesanyjával annak elesett állapota miatt, sőt meg is verte őt. 2016 februárjában egy délelőtt a postás nyugdíjat vitt a sértettnek. Az idős asszony csak nehezen tudta aláírni az átvételi elismervényt. Emiatt a lánya már a postás jelenlétében is kiabált vele és lökdöste. A postás távozása után a vádlott dühében egy éles eszközzel az édesanyjára támadt, többször megütötte, fejét a falba verte.

Az idős asszony a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, majd az elszenvedett sérülések, valamint a természetes betegségei következtében pár órán belül meghalt. A lánya elment az orvosi ügyeletre, de a kiérkező orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Pest Megyei Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolja a nőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

ugyeszseg.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top