Család

Árengedmény jár a jól nevelt gyerekekért ebben az étteremben

Ötletes módszerrel próbálja védeni a többi vendéget az őrületbe kergető gyerekek hangoskodásától egy páduai éttermes.

Mi is írtunk arról az atlantai pizzériáról, ahonnan egyszerűen kitiltják a síró gyerekeket. Antonio Ferrari más megközelítést választott a nevét viselő páduai éttermében. A vendéglős 5 százalékos kedvezményt ad azoknak a szülőknek, akiknek a gyerekei jól nevelten fogyasztják el az ételeiket.

Az olasz férfi azután vezette be az engedményt, hogy egy 11 fős családot látott vendégül. A népes família öt gyerekkel érkezett és Ferrari legnagyobb megdöbbenésére a gyerekek szokatlanul csendesen foglalták el magukat, rajzolgattak és játszottak, amíg szüleik beszélgetéssel töltötték az időt.

“Olyan ritkán történik ilyesmi” – írta a Ferrari Facebook-oldalán, ahová feltöltötte a kedvezményes számla fotóját.

A nagy család kellemes meglepetéssel konstatálta a kedvezményt és végül bőséges, 30 eurós borravalót hátrahagyva távoztak az étteremből. Ferrari, az egyik legnagyobb olasz lapnak, a Corriere della Serának nyilatkozva elismerte, hogy az ötletet egy Miamiban lévő étteremtől kölcsönözte.

“Vannak elképzeléseim arról, hogy milyen nehéz jó szülőnek lenni manapság – mondta a vendéglős. – Ösztönösen cselekedtem, mert csodálatos volt látni, hogy a gyerekek milyen jól elvannak egymással, és mennyire figyelmesek a többiekkel szemben. A szülők nagyjából korombeliek voltak, a gyerekek úgy 4 és 6 év között lehettek. Nem ismertem őket annyira, hogy személyesen gratuláljak, mivel először jártak nálam, ezért döntöttem az árengedmény mellett.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top