Család

Elvették az anyától gyermekeit, mert egy ágyban aludt velük

Az anyát állítólag többször is figyelmeztették a hatóságok az elmúlt években, hogy gyermekei érdekében ne altassa őket az ágyában. Nem volt hajlandó változtatni a nevelési módszerein.

A kétgyermekes brit nő, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra a brit sajtóban, mindkét kisfiát elveszítette, miután nem volt hajlandó változtatni a nevelési szokásain, a hatóság többedszeri figyelmeztetése után sem. A két, négy év alatti fiút a napokban ki is emelték a családból. Egyelőre állami gondozásban vannak, de az ügyben eljáró bíró döntésének értelmében hamarosan örökbe is adják őket.

A brit szociális munkások először idősebb fia születése után figyelmeztették az anyát, hogy gyermeke érdekében ne aludjon vele egy ágyban. Peter Greene, az ügyben eljáró bíró a Telegraphnak elmondta, a szakemberek az utóbbi években többször is figyelmeztették a nőt emiatt, de ő nem volt hajlandó megfogadni a nevelési tanácsokat, mint elmondta azért, mert úgy vélte, ő tudja csak, mi a jó a gyerekeinek.

A bíró a tárgyaláson beszélt arról is, a szociális munkásokat aggasztotta az is, hogy mindkét négy év alatti kisfiú volt már rövidebb ideig kórházban olyan sérülés miatt, amit a szüleik véletlenül okoztak nekik. Greene a tárgyaláson elismerte, az ügyben indult vizsgálat kiderítette, a szülők a maguk módján nagyon is szeretik gyermekeiket, de biztonságos fejlődésüket nem tudják garantálni, így azt látta a legjobbnak, ha a fiúkat örökbefogadó szülőknél helyezik el.

Olvass még többet örökbefogadásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top