Család

Elvesztette a tisztító a 150 éves esküvői ruhát

A brit menyasszony közelgő esküvője miatt vitte tisztítóba a ruhát, amit 1870-ben még az üknagymamája varrt. Eszébe sem jutott, hogy ártatlan hiba miatt akár örökre elveszítheti a különleges darabot.

“Nem fogjátok elhinni, de nagyon úgy tűnik, hogy a tisztító elvesztette az esküvői ruhámat, amit még az üknagymamám varrt” – kezdte néhány napja kétségbeesett Facebook-posztját Tess Newall, melyben arra kérte a netezőket, segítsenek megtalálni a családi ereklyét. A posztból kiderült, hogy a tisztítócég összekeverhette Tess ruháját egy másik darabbal, és továbbküldhette eladásra egy esküvői ruhaüzletbe.

Tess-szel akkor közölték a rossz hírt, mikor a ruháért ment, az illetékesek azt nem tudták megmondani a felbőszült fiatal lánynak, hogy mégis hova küldhették – tévedésből – az üknagymamája által varrt ruhát. Szerencsére a netezők azonnal Tess segítségére siettek: néhány óra alatt több mint 300 ezren osztották meg segélykérését.

Kép forrása: Tess Newall
Kép forrása: Tess Newall

Az elveszett ruha híre valószínűleg így jutott el ahhoz a házmesterhez is, aki történetesen ugyanabban az épületben dolgozik, ahol a tisztítócég üzemel. A cég váltig állította, hogy nincs náluk a ruha, ennek ellenére a férfi vette a bátorságot, és ellenőrizte a cég raktárát. Szerencséjére a padlón, egy halom más ruha között rálelt a keresett ruhára.

“Megvan a ruha” – hétvégén már ezzel a boldog felkiáltással jelentkezett be Tess Facebook-oldalán, majd bejegyzésében leírta, a ruhát azóta a szülei is megnézték, és biztosak benne, hogy az elveszett darabra talált rá a házmester. A családnak egyelőre még kicsit várnia kell, hogy újra kézbe vehesse a családi kincset: egészen hétfőig, mikor a tisztítócég hivatalosan is visszaadja nekik.

Olvass még többet esküvői ruhákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top