Család

Egy magyar vitte el az európaiak álomnyereményét

Elképesztő nyereménnyel lett gazdagabb egy magyar az Eurojackpoton.

Először nyerte el egy magyar az Eurojackpot főnyereményét, amelynek értéke a péntek késő esti sorsoláson bruttó 22 569 528 euró volt – írja a Szerencsejáték Zrt. honlapja. Ez majdnem 7 milliárd forint. A magyar nyertesen kívül még egy ember eltalálta a nyerőszámokat, aki ugyanekkora összeget vihet haza. 

  •  Az Eurojackpot 2012 márciusában indult, és jelenleg 16 országban lehet vele játszani (Izland, Finnország, Norvégia, Svédország, Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Németország, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Spanyolország).
  • Magyarországon 2014. október 10-én volt az első sorsolás.
  • A játék várható főnyereménye minden héten legalább bruttó 10 millió euró, amelyet a részt vevő országok bármelyikében megnyerhetnek a játékosok. Ehhez 50 számból ötöt, továbbá 10 pótszámból kettőt kell eltalálni.  
  • Az Eurojackpoton 1:95 millióhoz az esély a főnyereményre. A sorsolásokat péntekenként Finnországban, Helsinkiben tartják, magyarországi idő szerint 21 óra és 22 óra között.
  •  Magyarországon a legnagyobb nyeremény eddig 324 209 493 forint volt 2015-ben a 7. játékhéten.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top