Család

Rólad álmodunk – angyali alvós képek várandós párokról

Az orosz fotós érzékeny fotósorozata a Waiting (Várakozás) címet kapta, és olyan párokat örökít meg, akik már alig várják, hogy nem sokára szülővé váljanak.

A fiatal orosz fotós, Jana Romanova az egyik legintimebb helyzetben, alvás közben fotózta le a gyermekáldás előtt álló fiatal párokat. A Waiting (Várakozás) névre keresztelt sorozat a  várandós kismamákat és a leendő apukákat mutatja meg az ágyon összesimulva, kora reggel, még szinte öntudatlanul, nézőként mégis meg vagyunk győződve róla, hogy minden gondolatuk (sőt minden álmuk) a várva várt kisbaba körül forog.

Romanovának akkor jutott eszébe az ötlet, mikor terhes barátnőjének segített a költözésben. Az ágyuk mellett hagyták a létrát, a fotós pedig felmászott rá, hogy felülről örökítse meg az alvó párt  akkor még csak a személyes emlék kedvéért.

A fotós szerint lenyűgöző volt az a bizalom, ahogy a gyakorlatilag vadidegen emberek beengedték őt az otthonukba, és megosztották vele legintimebb pillanataikat. A sorozat egyébként 40 képből áll, ami a terhesség 40 hetére utal vissza.

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top