Család

Vádat emeltek az apa ellen, aki halálosan megrázta kisfiát

Gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés és halált okozó testi sértés miatt vádat emelt a gyermeke halálát okozó recski apa ellen a Heves Megyei Főügyészség.

A férfi 2015-ben Mátraderecskén 18 éves élettársa szüleinél lakott, ahol akkor még egyetlen kisgyermeküket nevelték. A kislányt először három hónapos korában vitték orvoshoz koponyaűri vérzéssel, majd két hónap múlva hasonló okok miatt újra kórházba került. A gyermek állapotát az orvosok stabilizálták, majd hazaengedték.

Később az apa megnyugtatni akarta a síró gyermeket, de amikor a kislányt a kezébe vette, kicsúszott a takaróból és fejjel a padlóra zuhant. Másnap vitték csak kórházba, ahol megállapították, agyzúzódással járó koponyacsonttörést szenvedett, maradandó fogyatékosságot eredményező életveszélyes sérülés miatt azonnali műtétet végeztek el rajta. A gyámhatóság a kicsit ekkor hivatásos nevelőszülőnél, majd az anyai nagyszülőnél helyezte el.

Az apa élettársával Recskre költözött, ahol megszületett a második gyerekük is. Egyik este a kisfiú felsírt, a gyereksírás az apát fölidegesítette, annyira elveszítette a türelmét, hogy durván megrázta a babát. A gyerek feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött. A halkan síró fiút az apa az ágyba tette, csak hajnalban vették észre, hogy a kicsi nincs jól. Bevitték az ügyeletre, de ott már csak a koponyasérülés következtében bekövetkezett halál tényét tudták megállapítani.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottra végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top