Család

16 napot töltött halott kisbabájával Attila és Charlotte

Charlotte és férje, Attila tizenhat napot tölthettek együtt halott kisbabájával. A kislány súlyos születési rendellenességgel jött világra, alig egyetlen hónapot élt. A szülőknek a hospice szolgálat engedélyezte, hogy több mint két hétig együtt maradhassanak gyermekükkel.

A 21 éves Charlotte és férje, a 28 éves Attila szerint “tökéletesen normális”, hogy minél több időt akartak tölteni kisbabájukkal. A csecsemőre speciális hűtőkabátot adtak, így maradhatott szüleivel a halálát követő 16 napban is.

Annak ellenére, hogy Attila és felesége tisztában voltak vele, kisbabájuk súlyos születési rendellenességgel jön világra, nem tudtak tőle elszakadni. A gyász nehéz napjait pótolta számukra, hogy a kislány legalább néhány napra még velük maradhatott.

A terhesség 20. hetében, 2016 szeptemberében derült ki a baba kromoszóma-rendellenessége. A szülők első gyermeküket várták, a hír sokkolta őket. Evelin aztán december 13-án született meg, súlya 2400 gramm volt. Agya nem fejlődött kellő mértékben, és súlyos szívproblémát is megállapítottak nála. Ennek ellenére a születését követő négy hétig életben maradt, január 10-én halt meg.

A hospice szolgálat először 12 napot engedélyezett a szülők számára, amit aztán további négy nappal hosszabbítottak meg.

Attiláék esete nem számít egyedinek. Angliában akadt arra is példa, hogy közel egy hónapig “gondozták” szülei a halott csecsemőt – írja a Mirror.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top