Család

Ezért késik a családi pótlék

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság átszervezése miatt késve utalják februárban a családi pótlékot.

2017 januárjától az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vette át a családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a fővárosi és megyei kormányhivataloktól. Az átállás miatt februárban néhány napot csúszhat a családi pótlék folyósítása.

A családi pótlékot általában mindig a hónap első vagy második napján folyósítják. Ha ezek a napok hétvégére esnek, akkor az előző hónap utolsó napján utalják. A jogszabály szerint “a folyósító szerv a természetben nyújtott családi pótlék családtámogatási folyószámlára történő utalásáról a tárgyhónapot követő hónap harmadik napjáig gondoskodik”. Február 3-án, pénteken tehát még elvileg megérkezhet a bankszámlákra a családi pótlék összege.

Legutóbb decemberben kaptak családi pótlékot az érintettek, akkor viszont kétszer is, hiszen a januári ellátást előbb folyósították. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság honlapján található utalási naptár szerint február 1-jén már el kellett volna küldeni a családi pótlékot, de az oldalon azt feltüntették, az adatok csak tájékoztató jellegűek.

Az Origo megkérdezte az ONYF-et a családi pótlék kiutalásának időpontjáról, egyelőre arról nem küldtek tájékoztatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top