Család

Életeket mentenének a Parlament előtt gyülekezők

Elfogadtuk, de ez jelenleg semmit sem számít. A családon belüli erőszak felszámolását célzó egyezmény betartatásáért küzdenek holnap tüntetők a Parlament előtt.

Az Európa Tanács 2011-ben elfogadott isztambuli egyezménye a nők elleni, illetve a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célozza. Magyarország 2014 márciusában aláírta az egyezményt, de a ratifikáció (törvénybe iktatás) azóta sem történt meg. “Az egyezményben foglaltak betartása emberéletekben számolható” írják a Facebookon azok, akik szerdára tiltakozást szerveztek a Parlament elé, merthogy aznap lesz lehetősége az Igazságügyi Bizottságnak igent mondani arra a javaslatra, amely érdemben működtetni kezdené az egyezmény irányelveit hazánkban.

“Segítsünk jelenlétünkkel a döntéshozóknak, követeljük együtt az egyezmény azonnali ratifikációját és betartását! Követeljük, hogy a magyar politikai elit kötelezze el magát az áldozatok hatékony védelme és az érdemi prevenció, beavatkozás, áldozatellátás és a bűnismétlés hatékony megakadályozása mellett!” – szól a felhívás, amelyhez eddig csatlakozott az Angyalhír, a Patent Egyesület, az Újrakezdés csoport, a NANE és a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség is. Február 1-jén, 9 órakor várják a céllal egyetértő nőket és férfiakat a Kossuth térre.

 Életeket mentenének a Parlament előtt gyülekezők

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top