Család

Az esküvő után a lakodalmat is megtartották az ovisok

A lakitelki óvodások az elmúlt héten jártak a helyi házasságkötő teremben, ahol az anyakönyvvezető, ha már ott voltak, gyorsan összeadta Villőt és Tibort. Azóta a lakodalmat is megülték az ovisok.

Lakodalommal zárták a házasság hetét a Szivárvány Óvoda Katica csoportosai. Minden készen állt a lagzi megrendezésére, melyre szülőket is meghívták. A menüről az óvodások döntöttek, így a lakodalomban libazsíros kenyeret ettek lilahagymával, hozzá házi bodzaszörpöt szürcsölgettek.

Az óvodába érkező szülőket kaláccsal kínálták az ünneplő gyerekek, majd körtánccal kezdődött a mulatság. Közben a koszorús lányok szép fehér ruhába öltöztették a menyasszonyt, a vőfély elmondta mondókáját, a pap pedig illendően összeadta Villőt és Tibort.

“Eladó a menyasszony!” – hangzott a lakodalmakból jól ismert mondat, mire az óvodások egyenként kérték fel Villőt a táncra. Olga óvónéni segítségével Villő és Tibor felvágta az emeletes vaníliakrémes menyasszonyi tortát, amiből a szülőknek is jutott – írja a Baon.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top