Család

1000-nél is több képeslapot kapott szülinapjára a magyar néni

A móri Irénke néni nem szívesen hagyja el szülővárosát, még az otthonát sem nagyon. Unokáinak köszönhetően most mégis beutazhatta a világot, méghozzá képeslapok segítségével.

“Talán úgy tízéves lehettem, mikor kitaláltam a mamának az utazó nagykövet becenevet” – kezdi a néni 37 éves unokája, Schmidt Roland, majd hozzáteszi, viccből adta ezt a becenevet nagymamájának, mert hogy gyakorlatilag “kirobbanthatatlan” az otthonából. “Karácsonykor sem volt hajlandó kimozdulni, azt mondta, jó lesz neki ott, a kiskonyhában.”

Roland nagymamája 78. születésnapja alkalmából gondolt egy nagyot és úgy döntött, ha a mama nem hajlandó világot látni, akkor ő hozza el neki majd a látnivalókat, méghozzá levél vagy képeslap útján. A fiatalember felhívást tett közzé saját Facebook-oldalán, melyet rövid idő alatt több mint hatezren osztottak meg.

1000-nél is több képeslapot kapott szülinapjára a magyar néni

A felhívásnak köszönhetően Irénke néni több mint ezer levelet kapott a születésnapjáig. “A facebookos felhívásról a mama semmit sem tudott. Aztán elkezdtek érkezni a levelek, amiről nem is szólt nekem. Teljesen véletlenül vettem észre, hogy az asztalán van már néhány képeslap” – mesélte Roland.

A fiatalember hozzátette, nagymamája később elárulta, egyáltalán nem értette, miért kap születésnapjára vadidegen emberektől levelet: “Azon tűnődött, vajon honnan tudják ezek az emberek ismeretlenül, hogy neki születésnapja van. Meg volt győződve, hogy valami nem normális dolog történik vele.”

A mama három unokája ezután megkérte a postát, hogy ahelyett, hogy egyesével kézbesítik a mamának érkező küldeményeket, gyűjtsék azokat össze, így a születésnapján egyben adhatták neki oda a nagy halom levelet. “Mire átadtuk neki, édesanyám már szétválogatta a leveleket aszerint, hogy külföldiek vagy belföldiek. A mama ebéd után látott neki az elolvasásuknak.”

Kép forrása: Schmidt Roland
Irénke néni három unokájával: Lepsényi Dávid, Schmidt Richard és én Schmidt Roland//Kép forrása: Schmidt Roland

Roland elárulta, volt, akik verssel, mások rajzzal köszöntötték a nagymamát, és olyanok is akadtak, akik kis apróságokat is küldtek levelükben. Csokit, érmét, régi képeket azokról a helyekről, ahonnan írtak. Bár Irénke néni szülővárosát is csak ritkán hagyta el, 78. születésnapján képzeletben beutazhatta az egész világot, hiszen unokája szerint minden kontinensről kapott egy-egy kedves sort.

Olvass még többet meglepetés születésnapokról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top