Család

Felfoghatatlan az otthonában meghalt cukorbeteg kisfiú és édesanyja története

Az ágyában, a saját otthonában hűlt ki egy 11 éves, súlyosan cukorbeteg kisfiú Székesfehérváron. A szomorú eset január 9-én történt, a rendőrség csak annyit közölt, hogy nyomoznak az ügyben.

Felfoghatatlan tragédia

A kisfiú édesanyjával a szülők válása után költözött a székesfehérvári házba, korábbi lakásukat ugyanis elárverezték. A kis család nagyon nehéz körülmények között élt, legalábbis a szomszédok ezt mondták. A nő könyvelőként dolgozott, és néha az önkormányzattól kapott munkát, de sokszor a hó végére minden pénzük elfogyott, és még ételre sem telt. A szomszédok gyakran segítettek nekik, többször előfordult, hogy tüzelőt, ételt adtak az anyának és a kisfiúnak.

A kertben egy kis medence és egy focikapu áll, a kisfiú ugyanis szívesen játszott kint a kertben jó időben. A tudósítás szerint az anya nagyobb összeget várt a banktól, amitől azt remélte, hogy megváltozik az életük. Az RTL által megkérdezett diabetológus szerint a kisfiú cukorbetegsége is hozzájárulhatott a halálához. A nagyon magas és a nagyon alacsony vércukorszint ugyanis károsan hat a szervezet hőháztartására.

A szomszédok egy ideje nem láttak mozgást a ház körül, ezért azt hitték, hogy a nagy hideg miatt visszaköltöztek a nagymama belvárosi lakásába. Az RTL úgy tudja, a kisfiú holttestét a ház emeleti szobájában találták meg, és a vércukorszintje nagyon magas volt. A szomszédok szerint az anya a halott gyermekét ölelte, amikor rájuk találtak. A nőt sokkos állapotban kórházba szállították, a rendőrség pedig teljes hírzárlatot rendelt el a nyomozás idejére.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a kisfiú halálát. A tragédia feldolgozásában a gyerek osztálytársainak pszichológus segít, addig is fekete zászló leng az iskolaépületen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top