Család

Hogyan legyünk apák? – új-zélandi apa videóit imádja a világ

Szülővé válni egyszerre csodálatos, izgalmas, és valljuk be, nagyon félelmetes dolog, hiszen a babák nem használati utasítással a kezükben jönnek világra. Egy kétgyermekes új-zélandi apuka vicces videóival a friss szülőknek ad egy kis kapaszkodót a gyerekneveléssel járó mindennapi nehézségek kezeléséhez.

A szülői lét a legnagyobb boldogság a Földön, de ugyanakkor a legtöbb aggodalom és szorongás forrása is, hiszen azt az aprócska emberi lényt nekünk kell életben tartanunk és gondoskodnunk arról, hogy boldog és egészséges gyerek váljon belőle. És ez sok esetben baromi nehéz feladat, és a munkájáról visszajelzést sem sokat kap az ember. A legtöbb friss szülő így aztán tele van kérdésekkel, kétségekkel, és bizony ez jó sok nehéz percet okoz nekik.

Jordan Watson gyakorló édesapa, két kislánya van. Amikor kiderült, hogy az egyik cimborája is rövidesen apa lesz, elhatározta, hogy készít neki egy videós útmutatót a babához, hogy egy kicsit megkönnyítse barátja életét.

Hogy kell fogni a babát című művében összesen 17 módozatát mutatja be a kisbaba kézben tartásának.

A szimpla karra ültetéstől…

via GIPHY

a büdi pelus-tartáson…

via GIPHY

és a táncpartner-fogáson át…

via GIPHY

a szupermenezésig.

via GIPHY

“Azt gondoltam, jó móka lesz, és tetszeni fog az illetőnek, de arra nem számítottam, hogy virálisan terjedni kezd majd a videóm” – mondta Watson az azóta már több mint két és félmillió megtekintésnél járó felvételről. A sikeren felbuzdulva a férfi elkezdte gyártani a hasonló tanácsadó kis szösszeneteket, melyek a szülők mindennapi feladatait dolgozzák fel informatív és főleg nagyon vicces formában.

How to dad, azaz hogyan legyünk apák nevű Youtube-csatornáját több mint 120 ezren követik már. Watson szinte minden baba körüli teendővel kapcsolatban kínál megoldást,

legyen szó altatásról,

 

etetésről

vagy például bevásárlásról.

A How to dad-videók készítése Watsonéknál már a rendszeres hétvégi családi programok közé tartozik. És bár a videókból azt senki nem fogja megtanulni, hogyan lehet tökéletes szülővé válni, de az biztos, hogy egy kis mosolyfakasztó megnyugvást jelentenek minden gyakorló szülő számára.

Szülőnek lenni igazán embert próbáló feladat, nem csak móka és kacagás. Ha annyit sikerül elérnem, hogy egy kis nevetést csempésszek mások életébe két pelenkacsere közé, már megérte. Az ember hajlamos túlaggódni a dolgokat, én is tapasztalatból tudom. Néha nem árt egy pillanatra megállni és meglátni a tipikus helyzetek vicces oldalát is. Ha például a gyereked kakival keni össze a falat lehetsz dühös – egy percig. De aztán úgysem tudod megállni, hogy a végén nevetésben törj ki” – mondta Jordan Watson.

via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top