Család

Zagyvarékasi gyilkosság: vádat emeltek a tinédzser elkövetők ellen

Fiatalkorúak börtönébe kerülhet a zagyvarékasi anyagyilkos és barátja.

Egy zagyvarékasi özvegy nő féltette, ezért szigorúan nevelte tinédzser lányát. A lány osztályfőnöke tavaly januárban jelezte neki, hogy gyereke iskolai magatartása megváltozott, és emögött egy fiú állhat. Az anya nem akarta, hogy lánya a fiúval barátkozzon, és lerontsa kitűnő tanulmányi átlagát, ezért megtiltotta neki, hogy kapcsolatot tartsanak. A két fiatal emiatt elhatározta, hogy megölik a lány anyját.

2016. január 25-én este a 14 éves lány titokban beengedte házukba a fiút, aki előbb megpróbálta megfojtani a nőt, majd miután ez nem sikerült, egy nagyméretű konyhakéssel az elkövetők – egymást felváltva – legalább 91 késszúrással megölték a sértettet.

A főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a két fiatalkorúval szemben, akikre fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top