Család

5 bájos esküvői tradíció a világ minden tájáról

Manapság sokan egyszerűen és gyorsan lezavarják a polgári esküvőt, de akadnak olyanok is, akik nagy, hagyományos lakodalmat tartanak. Így néznek ki a tradicionális esküvők a világ különböző pontjain!

India: Hennafestés

Az esküvő előtti estén a feleség és a családja összegyűlnek a Mendhire – ilyenkor egy hennafestő művész csodaszép, aprólékosan kidolgozott mintákkal borítja be a leendő feleség kezét és lábát. Ez szimbolizálja a boldogságot, szépséget és a spirituális ébredést.

5 bájos esküvői tradició a világ minden tájáról 

Németország: Favágás

Talán elsőre nem hangzik túl romantikusan, de az esküvői hagyomány lényege, hogy az ifjú pár szembesüljön az első “akadállyal” a házasélet során, és együtt fűrészeljék el a farönköt.

Kína: Tea-ceremónia

Kínában nagyon fontos szerepe van a teának, nem is olyan meglepő, hogy egy esküvőn is hagyományos szereplő. Az ifjú párnak fel kell szolgálnia a teát (szigorú szabályok szerint persze) és miután a rokonok kortyoltak belőle, megajándékozzák a friss házasokat.

Japán: 3,3,9

A hármas nemcsak szerencsés szám Japánban, de a szerelem és boldogság szimbóluma is. Ezért a friss pár elé három egymásra tornyozott, szakéval (japán alkoholos ital) töltött poharat tesznek, amikből a San, San, Kudo (három, három, kilencszer) szertartás keretei közt hármat-hármat kell kortyolni.

Fülöp-szigetek: Galambok

Egy Fülöp-szigeteki esküvőn hagyományosan az ifjú házasok szélnek eresztenek egy-egy fehér galambot – ez szimbolizálja békés, harmonikus házasságukat.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top