Család

20+3 szuper tanács tapasztalt pároktól a jó házasságért

A közösség ereje fantasztikus, ha valaki segítséget kér, akkor könnyen meg is kapja az interneten. A Redditen tette fel egy felhasználó azt a körkérdést, hogy hogyan javíthatna a házasságán, amire rengeteg olyan tanácsot kapott igazi pároktól, amiket tényleg tud is majd használni.

1. Mozogjatok közösen

A testmozgás már önmagában is remek ötlet, ha pedig közösen csináljátok, akkor gyarapítjátok a jó élményeket, és még egy tevékenység lesz, ahol közös pontot találhattok. Nem mellesleg azt is kimutatták már, hogy a közösen edző pároknak jobb a szexuális életük, úgyhogy egy próbát biztosan megér.

2. Készítsetek veszekedős dobozt

Egy kis trükk, ami akár meg is mentheti a házasságot. Egy zárható fadoboz kell hozzá kezdésnek. Írjatok mindketten egy szerelmes levelet a másikhoz, és tegyétek a dobozba. Amikor veszekedtek, nyissátok ki a dobozt, és olvassátok el a szerelmes leveleket, így emlékeztetitek magatokat, hogy miért is vagytok együtt.

3. Legyen legalább egy olyan dolog, amit egyedül csináltok

Mert szuper, hogy együtt vagytok, de az is fontos, hogy legyen olyan hobbitok, ami csak a tiétek. Ez az egy hobbi az, amikor egyedül, saját magatokkal lehettek, és átgondolhatjátok az életet, világmindenséget, meg mindent.

4. Egymás ugratása jó dolog

“Amikor egy hétre elutazott a barátnőm, úgy mentem ki elé a reptérre, hogy limuzinsofőrnek öltöztem, és a nevét egy nagy táblán tartottam magam előtt.”

5. Hagyjatok egymásnak üzeneteket

Kedves, vicces, szeretetteljes üzenetekkel feldobhatjátok a másik napját, főleg ha az egyikőtök már elmegy otthonról, mire a másik felébred. Tedd a kedvenc kávés bögréje mellé, hogy úgy érezze, ott vagy vele, és jól induljon a napja.

6. Ajándékozzatok egymásnak apróságokat

Az egyik házaspár írta le a történetét: 12 gyerekük volt, egy fizetésből éltek, a férj dolgozott, a feleség gondoskodott a gyerekekről, és ő osztotta be a pénzt. Minden héten a feleség adott a férjének valamennyi pénzt ételre, benzinre, és minden héten a férj egy keveset megspórolt a pénzéből, hogy a feleségének tudjon venni teáscsészéket ajándékba. Nem engedhette meg magának, hogy egyszerre vegyen egy egész teáskészletet, úgyhogy most a feleségnek van egy olyan készlete, amiben minden csésze más, de mindegyikhez kellemes élmény fűződik. Nem pénz kérdése, hogy kis apróságokkal kimutasd, mennyire szereted a másikat.

7. Töltsetek több időt együtt reggel

“A férjem nagyon korán, hajnali 5-kor kel, minden nap felkelek vele én is, megfőzöm neki a kávét, amíg lezuhanyzik, majd együtt reggelizünk. Úgy tűnik, hogy kis dolog, de ez nekünk heti 5 extra órát jelent, amit együtt tölthetünk, és ezek a napjaim legjobb pillanatai.”

8. Főzzetek együtt

Egyrészt remek móka, ha közösen főztök: az egyik salátát csinál, a másik közben megsüti a húst, ami annyit jelent, hogy 30-40 percnyi minőségi időt töltötök el egymással.

23 tanács tapasztalt pároktól a jó házasságért

9. A kis áldozatok fontosak

“Mindketten jobbkezesek vagyunk, de én csak a könyv bal oldalán lévő sudokut csinálom meg, hogy a feleségemnek kényelmesebb legyen.

10. Kapcsold ki a telefont az asztalnál

Hatalmas szívességet teszel magadnak és a házasságodnak, ha közös étkezéskor nem hagyod, hogy a telefonod elterelje a figyelmedet. Nem áll meg a világ, ha kikapcsolod egy órára, amikor csak a pároddal és a gyerekeiddel foglalkozol.

11. Pótold meglepetésszerűen, ha eltörik egy kedvenc tárgya

Ha látod, hogy odavan a napszemüvegéért, szerezz be egy pótdarabot belőle, hogy amikor esetleg eltörik, akkor hirtelen elő tudd rántani a rejtekhelyéről. Ezzel valószínűleg óriási örömet szerzel neki.

12. Bunkeridő

“Minden nap öt percre elrejtőzünk egy nagy takaró alá, mintha bebújnánk egy bunkerbe, és átbeszéljük, mi történt velünk aznap.”

13. Emlékezz, mit szeret

Semmi sem mondja el jobban, mennyire szereted a másikat, mint a cselekedeteid. Figyelj rá, hogy mit szeret enni, inni, csinálni, és időről időre lepd meg egy-egy kedvencével, hogy emlékeztesd rá, mennyire fontos neked.

14. Mondj köszönetet a bocsánat helyett

Amikor bocsánatot kérsz, amiért megbántottad a másikat, arra kényszeríted, hogy állást foglaljon, hogy valóban haragszik rád, vagy hogy megbocsát. Viszont ha köszönetet mondasz neki, amiért ilyen türelmes veled, azt tudatod vele, hogy tudod, milyen hibáid vannak, és lehetőséget adsz neki, hogy elmondja, mennyire szeret.

15. Pihenjetek együtt

Rengeteg tanácsot olvashatsz arról, hogyan csináljatok együtt őrültségeket, de néha az a legjobb, ha hátradőltök, lerúgjátok a cipőtöket és bekuckóztok együtt a tévé elé.

23 tanács tapasztalt pároktól a jó házasságért

16. A kis dolgokban rejlik a nagy varázslat

Például amikor elmegy zuhanyozni a párod, akkor egy törülközőt előmelegítesz neki a radiátoron, és azt adod oda, amikor végzett. Imádni fog az ilyen kis apró kedvességekért.

17. Add neki az utolsó falatot

Amikor lemondasz a kedvéért az utolsó és legfinomabb falatról, az felér egy szerelmi vallomással.

18. Csak beszélgessetek

Csak feküdjetek le egymás mellé az ágyba és beszélgessetek. Amikor meztelenül teszitek ezt, akkor sokkal mélyebb beszélgetésekben találhatjátok magatokat, mint más helyzetekben.

19. Táncoljatok

Mindenhol, ahol csak tudtok. Csak karoljátok át egymást és mozogjatok a zenére. Nem kell nyilvánosan, elég, ha otthon a nappaliban táncoltok, varázslatos hatása van.

20. Törődj a szüleivel

Amikor saját családot alapítotok, a szüleitek elhagyva érezhetik magukat. Lepjétek meg egymás szüleit egy látogatással, hívjátok el őket vacsorára hozzátok. Ha a párod azt látja, hogy törődsz a szüleivel, még jobban fog szeretni.

+1 Készíts lesifotókat róla, amikor nem figyel

Mutasd meg neki, hogy mennyire örülsz neki és a gyerekeiteknek, küldd el ezeket a lesifotókat, írd hozzá, mennyire szerencsésnek érzed magad, hogy vannak neked. Ezek a kis gesztusok feldobják a napját.

+1 Készítsd elő a fogkeféjét

“Csak annyit csinálok, hogy teszek egy kis fogkrémet a fogkeféjére, mielőtt felébredne. Amikor meglátja, mindig mosolyog tőle. Az apukámtól vettem az ötletet, aki ugyanezt csinálta az anyukámnak 38 éven keresztül.”

+1 Csak legyél ott neki

Olykor nincs másra szükség, csak hogy ott legyél neki, fogd a kezét, és mondd el, hogy ő életed szerelme.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top