Család

Jobb jegyet ígért szexért egy budapesti középiskolai tanár

Olyan is előfordult, hogy egy diák bőrszínére tett sértő megjegyzéseket.

Egy budapesti középiskolai tanár 2011 és 2016 között, a tanár-diák viszonyt túllépve, több tanuló előtt számos alkalommal tett szexuális tartalmú és célzatú megjegyzéseket.

A tanár többször utalt arra, hogy az adott diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat, más esetekben célzásokat tett a tanulók szexuális életére, vagy szexuális cselekményre utaló kéz-, illetve testmozdulatokat tett. Előfordult olyan is, hogy a vádlott az egyik kiskorú diák bőrszínére utalva különböző sértő megnevezéseket használt a többi tanuló előtt, ezzel a kiskorú emberi méltóságát súlyosan megsértve.

Az ügyészség a férfival szemben 22 rendbeli, kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt emelt vádat az illetékes bíróságon. A tanár a diákokat sértő és megalázó, többnyire szexuális tartalmú megjegyzéseivel és cselekményeivel a nevelése és felügyelete alatt álló, 15-17 év közötti kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top