Család

Fennakadt a csúszdán a mozgássérült kisfiú

Kiálló csavar okozott sérülést egy kisfiúnak a játszótéri csúszdán. A fogyatékos gyermek édesapja szerint csak azért nem lett nagyobb baj, amikor a gyerek fönnakadt a csúszdán, mert a hideg miatt több réteg ruhába öltöztette.

A hétéves kisfiú születésekor agykárosodást szenvedett, ezért jelenleg a hároméves gyerekek szintjén áll. A gyerek szülei segítségére szorul szinte mindenben. Az apa szerint csak a közeli játszótérre tudja sérült gyermekét vinni, ahol a játékok sérülésveszélyesek.

A kisfiúval karácsony másnapján mentek ki a játszótérre. A gyerek hason csúszott le a csúszdáról, amikor csúszás közben fölakadt a kiálló csavarban. A hasát karcolta meg a fémdarab. Hogy komolyabb sérülést nem szerzett, annak köszönhető, hogy a hideg miatt több réteg ruhába öltöztette édesapja. Annak ellenére, hogy a férfi többször panaszkodott az önkormányzatnál, a hibás játékokat azóta sem javították meg.

Sonline kérdésére az önkormányzatnál azt válaszolták, ráírták a játékokra, hogy csak saját felelősségre használhatók. A mernyei polgármester igencsak furcsa magyarázatot adott az eset kapcsán: “Ha valaki egy mozgássérült gyermekkel mégis rámegy, arra nem tudok mit mondani. Bevizsgáltattuk a játékokat, és meg is kaptuk a hatóságtól a feladatokat, hogy mit kellene kijavítani rajtuk, de az idén erre nem volt keret. Valószínűleg új játékokat veszünk majd, mert ez a játszótér elég régi, 2003 környékén adtuk át. Sajnos a sportpálya mellett hamar tönkreteszik a játékokat a gyerekek, lerúgják a deszkákat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top