Család

2017-ben a kétgyerekesek járnak a legjobban

A 2017-es adókedvezményeknek köszönhetően több maradhat a családi kasszában. A legújabb változásokkal a kétgyermekes családok járnak idén a legjobban.

2017-ben többen lehetnek jogosultak a családi adókedvezményre, mint az elmúlt években. A január elsejével életbe lépett változásokkal a kétgyermekesek járnak még jobban. Januártól 5 ezer forinttal több adókedvezményt kapnak a kétgyermekes családok, ami éves szinten 60 ezer forinttal több pénzt jelent számukra.

Gyermeket külön nevelő szülők is fellélegezhetnek 2017-ben. Eddig ugyanis bírósági végzésre volt szükségük ahhoz, ezek a szülők is érvényesíthessék az adókedvezményeket. Mostantól csupán azt kell az adóhatóságnak bejelenteni, hogy melyik hónapban melyik szülő veszi igénybe a gyerek(ek) után járó adókedvezményt.

Januártól a lakhatási avagy albérlet-támogatást végre adómentesen vehetik igénybe az arra jogosultak. A könnyítés mind a magánszemélyekre, mind a cégekre vonatkozik. Hasonló a helyzet a munkahelyteremtő támogatások esetében is, és bővült a munkásszállás fogalma, de a munkaerő mobilitását is segíteni fogják 2017-ben – hangzott el az M1 Ma reggel című adásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top