Család

Meghalt a járdán hétfőn elgázolt egyik gyalogos

Hétfőn még arról szóltak a hírek, hogy egy autós Budapest nyolcadik kerületében a járdára hajtott és két gyalogost gázolt el. Most már sajnos azt is tudni lehet, egyikük belehalt a sérülésekbe, a másik járókelő pedig maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfi ittasan okozta a most már halálos kimenetelű balesetet.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség kérelmezte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki január 2-án, hétfőn délben Budapest nyolcadik kerületében, a Kálvária téren a járdára hajtott és két járókelőt elgázolt. Az ittasan vezető sofőrt egy oszlop állította meg.

A baleset részleteiről hétfőn még csak keveset árultak el a szakemberek, azóta kiderült, az egyik gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során, hogy még aznap aznap este meghalt. A másik férfi pedig maradandó egészségkárosodást szenvedett. Az ittas sofőr segítségnyújtás nélkül akart a helyszínről elmenekülni, de a többi járókelő visszatartotta, amíg a rendőrség a helyszínre érkezett.

Az ügyészség a férfit halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt helyezte előzetes letartóztatásba. Indoklása szerint fennállhat a veszélye, hogy a gázoló megszökik vagy elrejtőzik, esetleg újabb balesetet okozna – tudta meg a hvg.hu.

A járdára hajtva gázolta el a gyalogosokat. Egyikük belehalt a sérülésekbe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top