Család

Döbbenet, mi mindent felejtünk a buszokon

Meghökkentő, miket felejtenek az utasok a buszokon. Sokan azt gondolják, az elhagyott holmik sosem kerülnek elő. Nos, a BKK talált tárgyak osztálya ezt másként látja. 2016-ban közel 15 ezer elhagyott cuccot adtak le náluk. Ti mit hagytatok el?

Idén is nagy volt a forgalom a BKV Akácfa utcai Talált tárgyak Kezelőségénél. December 20-ig ugyanis közel 15 ezer, járműveken felejtett tárgyat adtak le náluk. Az is megdöbbentő, hogy ezek közül mindössze minden harmadikat kapja vissza feledékeny gazdája.

A megtalált tárgyak köre rendkívül széles. Azon már meg sem lepődnek a BKV-nál, ha valaki a ruhaneműjét, az iratait vagy éppen kisebb személyes tárgyait hagyja el. Azon ugyanakkor ők is fölkapták a fejüket, amikor biciklit, babakocsit, komplett bőröndöt, étkészletet, hangszereket vagy épp bevásárlókocsit felejtett tulajdonosa (?) az autóbuszon.

A listát hosszasan lehetne sorolni, a gördeszkákkal, rollerrel, közepes méretű hangszórókkal, mikrofonnal vagy épp egy teljes szerszámtáskával, nem is beszélve a kenyérpirítóról.

Ahogyan a Pénzcentrum kérdésére a BKV-nál elmondták, abban, hogy épp milyen tárgyat találnak járműveiken, igencsak meghatározó az aktuális évszak. Inkább a tavaszi és őszi iskolaidőszakban maradnak a járműveken a ruhák, a tornazsákok, iskolaszerek, nyáron sláger az útlevél, a fesztiválszezonban sátrakat és egyéb utazókellékeket felejtenek tulajdonosaik a buszokon, villamosokon. Télen nem ritka, hogy sílécet találnak.

Az elveszett holmikat a forgalmasabb csomópontokban, a végállomásokon és a forgalomirányító helyszíneken is leadhatjátok. Ha pedig ti keresnétek valami fontos tárgyat, azt általában azon a napon, amikor elhagytátok kaphatjátok vissza az adott jármű végállomásán.

A következő napokban az elhagyott cuccokat átszállítják a BKV talált tárgyak ügyintézési irodájába, ahol személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatása mellett adják vissza. Itt ugyanakkor kezelési költséget is felszámítanak, amely a vonaljegy mindenkori árának felel meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top