Család

Rászoruló gyerekeket szállít haza karácsonyra a jótékony taxis

Egy szegedi taxis felajánlotta, hogy több gyereket is hazaszállít a klinikáról, ha csak azért nem tudnának családjukkal ünnepelni, mert a szülőknek nincs pénze az útiköltségre.

Berinszki Zoltánt a Délmagyar.hu interjúvolta meg, aki elmondta, tudja, milyen rossz, ha egy gyereknek a kórházban kell töltenie a karácsonyt. Ezért, ha az orvosok is úgy látják, akár néhány órára is szívesen hazaszállítja a gyerekeket, vagy a szüleiket fuvarozza el a klinikára, ha anyagi lehetőségeik ezt nem teszik lehetővé.

A taxis elmondta, személyes élmény sarkallta a jótékony cselekedetre, mert 2006-ban akkor hétéves kislánya töltötte a kórházban a karácsonyi időszakot. A férfi ezért egy szilveszteri buliról származó lufikkal pakolta tele a taxiját, amit kislánya a szintén a kórházban karácsonyozó gyerekek között osztott szét.

Berinszki Zoltán azt is elmondta a Délmagyarnak, hogy az ezt követő évtől már ajándékokat is gyűjtött a karácsonykor betegeskedő gyerekeknek, mostani akcióját pedig szeretné országos mozgalommá szélesíteni. Azóta már egy szegedi, egy debreceni és egy budapesti taxis is csatlakozott a kezdeményezéshez, több magánszeméllyel együtt. A jótékony taxis a Taxisok a gyermekekért nevű Facebook-csoportban várja a további felajánlásokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top