Különleges szerelmi történet alakul a Hortobágyon

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy korábban meggyógyított holló visszatért egykori megmentőihez, úgy tűnik azonban, hogy nem csak a hála vezérelte, heves vonzalmat érez egy fogságban élő fajtársa iránt.
Írta: | 2016. 12. 21. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A hősszerelmes hollót még tavasszal engedték szabadon a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány munkatársai, azt gondolták, nem látják többé.

Az állat azonban szeptemberben visszatért, és időről időre újra felbukkant a környéken. Az alapítvány dolgozói karácsony előtt nem sokkal jöttek rá, hogy miért. A szabadon engedett holló ugyanis a madárparkban fogságban élő Negró nevű fajtársát kezdte el látogatni, egyre közeledve hozzá.

Egy idő után a két holló hevesen udvarolni kezdett egymásnak, a korábban kiengedett madár pedig élelmet és ajándékokat – fészeknek való puha fűcsomókat például – hoz Negrónak, akivel sokat időznek egymás társaságában.

Sajnos Negrót nem lehet szabadon engedni, mert az emberek közelségéhez szokva nőtt fel, így nem sok esélye lenne a természetben, udvarlóját pedig nem akarják újra foglyul ejteni. A Hortobágyi Madárpark munkatársai azonban azt írják, a történet vélhetően folytatódni fog. Az alapítvány Facebook-oldalán érdemes figyelni, mi lesz a hollórománc sorsa.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus