Család

17 dolog, amin változtass a szerelmi életedben 2017-ben

Ha 2016-ban problémáid akadtak a szerelemmel, tönkrement párkapcsolat van mögötted, vagy épp azt érzed, hogy már túl régóta vagy egyedül, akkor van pár jó tanácsunk, amit érdemes megfogadni, hogy 2017-ben már sikeresebb legyél a szerelemben.

1. Jól válogasd meg, kinek adod a szíved. Legyél biztos abban, hogy meg is érdemli a kiválasztottad azt, hogy szeresd, és finoman fog bánni a lelkeddel.

2. Ugyanilyen finoman bánj a párod szívével. Legyél kedves, tiszteld a másik embert, jusson eszedbe, hogy sérülékenyen áll előtted, amikor szerelmes beléd.

3. Ne foglalkozz másokkal. A te szerelmi életed rád tartozik, és pont úgy alakul, ahogy abban az életszakaszban kell alakulnia. Kit érdekel, ha az egyik barátnőd már 24 évesen férjhez ment, a másik meg 29 évesen menyasszony, míg a húgod 31 éves korára már 2 gyereket szült. A saját életedet csak te élheted.

4. Tudd, hogy ha valaki csak azért akar veled lenni, mert fél az egyedülléttől, az nem szerelem. Az csak rettegés a magánytól, önzőség, te pedig eszköz vagy a játszmájában, ami hosszútávon soha nem sül el jól.

17 dolog, amin változtass a szerelmi életedben 2017-ben

5. Nyugodtan állj ki magadért, ha úgy érzed, méltánytalanul bánik veled a párod, és nyugodtan kérj bocsánatot, ha úgy látod, nem volt igazad. Mindkettőre nagy szükség van egy egészséges párkapcsolatban. Ne maradj csendben hamis büszkeségből vagy azért, mert félsz, hogy egyedül maradsz.

6. Ne pazarold az idődet olyanokra, akik miatt azt érzed, nem vagy elég jó, vagy hogy meg kellene változnod ahhoz, hogy szerethető legyél. Az érzelmi bántalmazás első ordító jele, ha a párod csak lehúz, és rombolni kezdi az önbizalmad. Ahhoz, hogy rátalálj a szerelemre, nem kell másnak lenned, mint aki vagy.

7. Vésd az eszedbe, hogy számodra is elérhető az egészséges, boldog párkapcsolat, amiben a függetlenségedet is megőrizheted. Nem csak a tündérmesékben létezik az olyan kapcsolat, ahol úgy élnek együtt a párok, hogy közben nem szívják el egymás elől a levegőt.

8. Tudd: ahhoz, hogy az igaz szerelmet megismerd, ugornod kell az ismeretlenbe és vállalnod kell, hogy esetleg megsérülsz.

17 dolog, amin változtass a szerelmi életedben 2017-ben

9. Ha megbántanak, emlékeztesd magad, sokkal jobb, hogy hagytad a szívedet megnyílni, mint ha ültél volna biztonságban egy sötét szobában, sosem kockáztatva, és sosem tapasztaltad volna meg, hogy a szerelem milyen érzés.

10. Tudd, hogy nem kell senkinek sem magyarázkodnod a szerelmi életedről, ha nem akarsz. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki a szíved választottja.

11. Azoktól az emberektől fogadj el tanácsot a párkapcsolatodról, akikben megbízol, de az is jusson eszedbe, hogy igazából csak te tudod, mi a legjobb neked.

12. Tartsd észben, hogy nincs szükséged egy másik emberre ahhoz, hogy a magányt legyőzd. Ha csak az egyedüllét miatt ugranál bele egy kapcsolatba, inkább ne tedd. Nem egy párkapcsolatban rejlik a megoldás, hanem benned.

13. Nyugodtan mondd meg, ha tetszik valaki, és ne érezd kényelmetlenül magad miatta. Ha te is tetszel neki, akkor örülj, ha pedig nem, akkor ez az őszinteség a legjobb módja annak, hogy kiszűrd a számodra nem megfelelő embereket.

14. Tudd, hogy egy jó kapcsolat azt jelenti, hogy látod a másik legnagyobb hibáit, bizonytalanságait, és ettől csak még jobban szereted. Ettől vagytok emberek, és ettől csak még erősebb lesz köztetek a kötődés.

17 dolog, amin változtass a szerelmi életedben 2017-ben

15. Ne kérj elnézést azért, mert magasra tetted a lécet, amíg ez a léc azért van, hogy olyat találj, aki jól bánik veled, és aki képes szeretni. Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy azért vagy egyedül, mert nagyok az elvárásaid, mert ez csak azt jelenti, hogy nem akarsz belesétálni egy újabb kapcsolatba, amiben rosszul éreznéd magad.

16. Ne hasonlítsd össze a szerelmi életedet másokéval. Időpazarlás, sosem láthatsz bele teljesen egy másik ember életébe, nem tudhatod, mi zajlik benne. Koncentrálj saját magadra, és ne törődj azzal, hogy a szomszéd hogyan él.

17. Becsüld és szeresd magad annyira, hogy a jó embert választod. Megérdemled, hogy boldog legyél.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top