Család

LélekFÓTozó (x)

Karácsony közeledtével a Billerbeck Budapest Kft. és partnerei különleges ajándékkal lepték meg a fóti Károlyi István Gyermekközpontban élő gyerekeket. Egy szinte egész napos varázslatos forgatagot szerveztek számukra, interaktív színházi előadással, táncprogramokkal, zenei műhelyekkel, kézműves-foglalkozásokkal, munkakutya-bemutatóval és még számos vidám programmal. Az összefogás célja az volt, hogy a szeretet ünnepe közeledtével vidám mosolyt csaljanak a fóti gyermekotthonban élő gyermekek arcára, akik a karácsonyt nem tölthetik családi körben.

 

LélekFÓTozó (x)

Magyarországon napjainkban megközelítőleg 23 ezer kiskorú gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Nagyobb részük nevelőszülőknél vagy lakásotthonokban, de még mindig vannak szép számmal, akik nevelőotthonokban nőnek fel. A rendezvénnyel a szervezők ezekre a gyermekekre szerették volna felhívni a figyelmet, és arra ösztönözni a társadalmat, a gazdasági szféra szereplőit, hogy fogjanak össze, és lehetőségükhöz mérten mindenki tegyen a környezetében élő árva gyerekekért, akiknek nem adatott meg, hogy családban, vér szerinti szüleik, testvéreik és rokonaik között élhessenek. 

LélekFÓTozó (x)

“Ez a program tökéletesen illeszkedik támogatási filozófiánkba, hiszen segítségével valódi értékkel járulhatunk hozzá a környezetünkben élők mindennapjaihoz. Személy szerint az én szívemhez pedig azért áll különösen közel, mert állami gondozott gyerekeket tehettünk boldoggá, legalább egy nap erejéig. Az pedig büszkeséggel tölt el, hogy a LélekFótozó nap sikeressége messze felülmúlta várakozásainkat. Nagyon örülünk neki, hogy a megszólított partnerek ilyen pozitívan fogadták a kezdeményezést, és ilyen sokan vettek részt a projekt megvalósításában. Megközelítőleg 50 partner és felkért szereplő járult hozzá a mai nap sikeréhez. Remélem, hogy ez a kezdeményezés példaértékűvé válhat, és jövőre még többen szerveznek majd hasonló programokat országszerte” – mondta Vermes Péter, a Billerbeck Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.

LélekFÓTozó (x)

2016. december 17-én a fóti Károlyi István Gyermekközpontban 130 gyerek – zömében kis tizenévesek, és számos meghívott ismert vendég élvezhette együtt önfeledten az egész napos ünnepi forgatagot.

“Intézményünk közel hat évtizede fogadja be és neveli a családjuktól átmenetileg elszakadt, illetve család nélkül felcseperedő gyerekeket. A gyermekközpontban az elhivatott nevelők, gyermekfelügyelők a családi környezethez hasonló módon és körülmények között igyekeznek a gyerekeket gondozni, nevelni. De karácsonykor a család hiánya mindig jóval erősebb, sokkal kézzelfoghatóbb.  Ezért is nagy öröm számunkra, hogy ez a program, amivel a Billerbeck Budapest Kft. és a hozzá csatlakozó partnerek megleptek minket. A család élményét ugyan pótolni nem tudja ez a néhány óra, de hiszem, hogy minden gyermek egy olyan közösségi élménynek, egy olyan varázslatnak válik részesévé, amely biztos, hogy életre szóló emlékként marad meg számára” – egészítette ki Kádas István, a fóti Károlyi István Gyermekközpont vezetője.

LélekFÓTozó (x)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top