Család

Adjkirály!: A hajléktalanoknak is elvittük az összegyűjtött takarókat

Novemberben az adjkirály! és az NLCafé közös kampányt indított azért, hogy egy kicsit könnyebb legyen azoknak, akik szegények, hátrányos helyzetűek vagy hajléktalanok. Köszönjük azoknak, akik elhozták nekünk az adományokat! A Szent Egyed közösség tagjai takarókat kértek, hogy hajléktalan barátaik ne fagyjanak meg az utcákon.

Időt és energiát nem kímélve járják egész évben a Szent Egyed közösség önkéntesei az utcákat, hogy a hajléktalanoknak ételt, meleg ruhákat, takarókat vigyenek. Ezek az emberek a mindennapi életük és munkájuk mellett törődnek a rászorulókkal, a saját szabadidejüket áldozzák azokra az emberekre, akik nélkülöznek.

Nélkülözik a törődést, az emberi szót, a gondoskodást, mert gyakran még rokonaik, családjuk sincsen, vagy éppen nem kíváncsiak rájuk. Télen a hajléktalanok nagy része akkor is az utcán marad, ha komoly mínuszok vannak, mert a szállók túlzsúfoltak, és féltik az értékeiket. Számukra a meleg ruha és egy hálózsák vagy matrac az életet jelentheti. Nekik is próbáltunk segíteni a meleg takarókkal és hátizsákokkal, remélve, hogy így ők is egy kicsit könnyebben átvészelik majd a hideg téli napokat.

Ha esetleg valaki úgy gondolja, hogy szívesen segítene adománnyal az adjkirály! patronáltjainak, akkor ide kattintva továbbra is megteheti. Segíteni ugyanis nemcsak karácsonykor lehet, hanem akár egész évben is…

Adjkirály!: A hajléktalanoknak is elvittük az összegyűjtött takarókat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top