Család

Ennyi a szexpartnerek ideális száma egy friss kutatás szerint

Egy friss kutatás azt próbálta belőni, mik a társadalmi elvárások a nők és a férfiak szexpartnereinek számát illetően.

A pároknál gyakran téma a másik szexuális előélete, egészen pontosan az, hogy ki hány emberrel feküdt le életében, a válaszul kapott szám pedig aztán sajnos sok esetben meghatározó lehet a friss kapcsolatban. Ha a nő túl sok emberrel lefeküdt, akkor biztosan kurva, ha a férfi szexelt sokat, akkor meg fog csalni, hiszen nem tudja a gatyájában tartani, ugye.

Ennyi a szexpartnerek ideális száma egy friss kutatás szerint 

A Journal of Sex Resarch kutatásából most az is kiderült, egészen pontosan milyen számok verik ki a biztosítékot az egyes nemeknél: a férfiakat állítólag kiborítja, ha a nő, akivel együtt vannak, több, mint 11 partnerrel feküdt le, míg a nők rossz szemmel nézik, ha egy férfi 6-nál több nővel szexelt. Ezekhez a számokhoz különböző rossz tulajdonságokat társítanak, például hogy az illető hűtlen, megbízhatatlan, könnyűvérű és hasonlók. A hosszú távú kapcsolatokban élők leginkább azt tartják ideálisnak, ha előttük 2-3 szexuális partnere volt a másiknak, de a megkérdezett harmincasok közül senki sem szereti, ha a friss partner szűz – igaz, a férfiak megengedőbbek ezzel kapcsolatban. Vicces adalék, hogy a kérdőívre válaszolók egyáltalán nem feleltek meg a felállított elvárásoknak: a nők 5,81 partnerrel szexeltek átlagosan, a férfiak pedig 8,4-gyel.

Ebből is jól látszik, mennyire a társadalmi elvárások határozzák meg a szexuális szokásokról és kiváltképp a partnerek számáról alkotott képünket. A bebetonozódott értékek és negatív tulajdonságok, amelyek az egyes számokhoz társulnak, súlyos tévképzeteket alakíthatnak ki egy kapcsolatban, és akár a végét is jelentheti egy egyébként működő kapcsolatnak.

Szóval mennyi is a szexpartnerek ideális száma? Teljesen mindegy. Nőknél és férfiaknál egyaránt.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top