Család

Megmenekült a pokolból twitterező 7 éves kislány

Bana Alabed, aki a Twitteren keresztül írt szívfacsaró üzeneteket a világnak az ostrom alatt álló Aleppóból, végre kijutott a porig rombolt szíriai városrészből.

A kislány, aki édesanyja, Fatemah segítségével küldött szomorú üzeneteket az aleppói pokolból, biztonságban el tudta hagyni a település ostromlott részét.

Bana és Hadi Alabdallah független szír újságíró a kislány megmenekülését követően (Fotó: Hadi Alabdallah/Twitter)
Bana és Hadi Alabdallah független szír újságíró a kislány megmenekülését követően (Fotó: Hadi Alabdallah/Twitter)

Bana és édesanyja, akik a lány Twitter-csatornáján a halálra is felkészültek, végül ki tudtak menekülni a Kelet-Aleppót ostrom alatt tartó kormányerők gyűrűjéből. A Törökország és Oroszország által tető alá hozott legutóbbi tűzszünet értelmében több mint kétezer beteg és sebesült embert evakuálnak két siíta faluból, amelyet a lázadók tartanak ostrom alatt, cserébe az Aleppó lázadó enklávéjának részéből szabadon távozhatnak a civilek és a felkelők is.

Bana Alabed Twitter-oldalát több mint százezren követik azóta, hogy tavaly szeptemberben a kislány regisztrált a mikroblog-szolgáltatásra. Édesanyjával még Michelle Obamának is küldtek egy videoüzenetet, amelyben arra kérték az amerikai first ladyt, hogy próbáljon meg tenni valamit a városrészben rekedt civilek érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top