Család

5 szuper trükk, hogy hosszabbnak tűnjenek a hétvégéid

Csak az agyadat és a szokásaidat kell átállítanod, és minden hétvégéből hosszú hétvégét csinálhatsz!

Neked is eleged van belőle, hogy a várva várt hétvégék mindig egy szempillantás alatt elrepülnek? Ha nem is teheted négynapossá a hétvégéket, pár egyszerű trükkel olyan érzeted lehet, mintha tovább tartana a szombat és a vasárnap. 

5 szuper trükk, hogy hosszabbnak tűnjenek a hétvégéid

1. A péntek este legyen a kimenős este

A statisztikák szerint , a péntek estét sokkal jobban szeretjük, ha kimozdulásról, iszogatásról van szó. Jobban el tudjuk engedni magunkat azzal a tudattal, hogy két nap áll előttünk a pihenésre, mintha szombat este rúgnánk ki a hámból!

2. Tervezd meg a hétvégéket

Elhisszük, hogy eleged van belőle, hogy hétfőtől péntekig be vagy táblázva, de hidd el, megéri a hétvégéket is megtervezni! Így tuti nem maradsz le az izgalmas programokról és egy terved sem marad megvalósítatlanul.

3. Aktívan és passzívan is pihenj

Sokan panaszkodnak rá, hogy a szimpla heverészéssel töltött hétvége egy pillanat alatt elrepült. Ha minél többféle programot beiktatsz, ettől az érzéstől nem kell tartanod! Szánj időt a kimozdulásra, mozira, színházra, túrázásra és az otthoni pihenésre  sütésre, főzésre, lustálkodásra is!

4. Vasárnap mozogj

Ahogy a hétvége kezd a végéhez érni, úgy csúszik egyre feljebb a nyakunkba a vállunk a hétfői feszültségtől! Ezért a vasárnap délután a legideálisabb alkalom egy kis nyújtásra, jógázásra, hogy lazán és frissen vágj neki a hétnek.

5. Zárd a hétvégét egy forró fürdővel

Ha megengedsz magadnak egy hosszú, kényeztető fürdőt, azzal azt az érzetet kelted: tiéd a világ összes ideje. Vasárnap este pont erre az illúzióra van szükséged!

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top