Család

Áruházi Mikulásként dolgozott az elítélt pedofil

Az áruházi alkalmazottként dolgozó férfiről kiderült, hogy 2002-ben bűnösnek vallotta magát egy hatéves fiú ellen elkövetett szexuális zaklatási perben.

Az eset a virginiai Wytheville-ben történt, ahol a 37 éves Leonard Russell Kidd a háziállatok ellátására szakosodott Petco áruház karácsonyi rendezvényén Mikulásként dolgozott. Ennek keretében fotókon pózolt gyerekek és háziállatok társaságában – írja a Roanoke Times.

Lonard Russell Kidd a WDBJ7 felvételén (Fotó: WDBJ7.com)
Lonard Russell Kidd a WDBJ7 felvételén (Fotó: WDBJ7.com)

Kiddet 2002-ben börtönre ítélték kiskorú szexuális zaklatása, illetve egy rendőr ellen elkövetett testi sértés miatt. 2009-ben szabadulhatott volna először, azonban egy klinikai pszichológus szerint magas volt a visszaesés kockázata. Egy másik vizsgálat során született elemzés szerint a férfi esetében “100 százalékos a valószínűsége az erőszakos visszaesésnek, hét éven belül”. Emiatt, a virginiai törvények értelmében szexuális ragadozónak nyilvánították, és börtönbüntetése hátralévő részét magánzárkában töltötte le.

2012-ben egy másik pszichológus azt mondta, Kidd továbbra is jelentős kockázatot jelent a társadalom számára. 2015-ben szabadult, azonban az újság értesülései szerint csak azzal a feltétellel helyezték szabadlábra, ha távol marad olyan rendezvényektől, amelyen gyerekek is részt vesznek. Erre legfeljebb akkor lett volna lehetősége, ha engedélyt kap rá a felügyelőtisztjétől, aki nem tudott arról, hogy Kidd Mikulásként lép fel a Petco karácsonyi eseményén.

A virginiai rendőrség weboldala szerint Kidd tavaly megújította regisztrációját a szexuális bűnözők adatbázisában – erre az USA területén élő, ilyen ügyekben elítélteket törvény kötelezi – és a wytheville-i Petco áruházat jelölte meg munkahelyeként. Ezen a héten a cég a WDBJ7 nevű helyi tévéadóhoz eljuttatott közleményében jelezte, hogy Kidd “már nem a Petco alkalmazottja”, valamint, hogy a vállalat teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal. A virginiai büntetés-végrehajtási hivatal is vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top