Család

10 évre szóló “párkapcsolati szerződés” válthatja le a házasságot

Párkapcsolati szakértők szerint a 10 éves elköteleződés sokkal reálisabb, így tartósabb kapcsolatokat szülhet, és csökkentheti a válások számát is.

Egyre többen kampányolnak amellett, hogy a házasság ne egy életre szóljon, hanem egészen pontosan 10 évre – egy újfajta párkapcsolati szerződés segítségével. A párkapcsolati szakértők szerint a “míg a halál el nem választ” irracionális elvárás egy pártól, nem is csoda, hogy minden harmadik házasság válással végződik.

10 évre szóló

A 10 éves szerződés (ami a szerelmi fogadalom mellett praktikus, anyagi szempontokat is magába foglalna) azért lenne jobb a házasságnál, mert így az évtized lejártával a pár lehetőséget kap újragondolni kapcsolatát, amit ugyanúgy folytathatnak újabb 10 évre anélkül, hogy az örökkévalóság nyomása nehezedne a vállukra.

A párkapcsolatokkal foglalkozó szakemberek szerint az ilyen szerződések nem azért vannak, hogy könnyebb legyen szakítani, hanem azért, hogy a párok biztonságosabban és szabadabban mozogjanak saját kapcsolatukban. És míg a válást sokan kudarcnak élik meg, a szakértők szerint egy 10 éves szerződés lejárása és nem meghosszabbítása ennél sokkal kevésbé megterhelő feladat lelkileg.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top