Család

Tudjuk, hogy karácsony, de légyszi, ne adj alkoholt a kutyádnak…

Csak egy kis tojáslikőr a cicatálba, egy nyalintásnyi pezsgő a kutuynsak? Ne, tényleg ne.

Irtó szép dolog, hogy az ünnepi hangulatot valahogy szeretnénk megosztani kedvenceinkkel, és ezt meg is tehetjük egy rúd párizsi vagy egy különlegesebb eledel segítéségvel, de ne úgy próbálkozzunk, hogy alkohollal kínáljuk őket.

Tudjuk, hogy karácsony, de légyszi ne adj alkoholt a kutyádnak... 

Ezt sajnos az ünnepekkor mégis sokan megteszik, összetévesztve saját preferenciáikat az állatokéval (végül is mi sem esszük meg karácsonykor a küszöbre pottyantott madártetemet, hm?), ami azonban súlyos következményekkel járhat. Már kis mennyiségű alkohol is toxikus lehet az állatok számára: először csak nehezen állnak és járnak, majd légzésük lelassul, vizelési ingerük fokozódik, de az alkohol vércukorra gyakorolt hatása miatt akár rohamokat is kaphatnak.

Szóval könyörgünk, idén ne legyen egy nyalintás tojáslikőr, egy kis pezsgő az ujjamról – végül is karácsony van – vagy “jaj kiömlött a vörösbor, sebaj, a Fifi majd felnyalja”. Utóbbi kapcsán kimondottan figyeljünk arra is, hogy a családi ünnepeken kézről kézre járó üvegekhez, poharakhoz, kiömlött italokhoz semmiképp se férjenek hozzá az állatok.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top