Család

Szavak helyett baseballütőt használt a családi konfliktus megoldására

Egy tatabányai férfi most bíróság elé kerül, miután egy baseball ütővel megverte leendő sógorát.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a tatabányai férfivel szemben, aki előbb megfenyegette, majd baseballütővel meg is ütötte testvére élettársát.

Az ügyészség közleménye szerint minden azzal indult, hogy a férfi ellenzi húga kapcsolatát az élettárssal, és három éve folyamatosan balhézott emiatt. A konfliktus annyira elmélyült, hogy az elkövető 2016 áprilisában már többször megfenyegette a sógorjelöltet, aki a lánytestvérrel együtt inkább elköltözött.

A mostani ügy vádlottja idén június 9-én az utcán a kocsijában ült, várta a testvérét, majd amikor a nő megjelent, akkor a kocsiból kiabált neki, szidta, trágár szavakkal illette. A házból kijött az élettárs, akit a férfi ismételten megfenyegetett, ezért szóváltásba keveredtek. Az elkövető kiszállt a személygépkocsiból, magához vett egy baseballütőt, a sértett feje felé ütött, de a férfi elhajolt, azonban a második ütés a bal lábát találta el, így a földre rogyott.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Mivel a férfi cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top