Család

5 dolog, amit meg kell tenned, hogy a lányod erős nő lehessen

Ha azt szeretnéd, hogy lányodból erős, öntudatos, magabiztos nő legyen, a legjobb minél korábban elkezdeni a tudatos trenírozást.

1. Ne csak a külsejét dicsérd!

A kislányoknak gyakran mondják, hogy milyen szépek, csinosak, cuki a ruhácskájuk, bájos a hajacskájuk. Ha azt szeretnéd, hogy kislányod megtanulja, a nőknek nem a külső megjelenésükkel kell érvényesülniük, dicsérd őt másért is, például egy szép rajzért vagy ügyes ugrásért.

2. Ne erőltesd az ölelést!

Valamiért sokan rögeszmésen ráveszik a gyerekeket, hogy öleljenek a szülők számára talán kedves, a gyerekeknek mégis vadidegen embereket. Vagy tényleg teljesen idegeneket: az aranyos fagyisbácsit, aki egy gombóccal többet adott, a buszvezetőt, aki megállt a megálló előtt a kedvünkért. “Köszönd meg neki! Öleld meg a bácsit!” A kislányokat sokkal gyakrabban kényszerítik ilyen helyzetekbe, ez pedig később traumatikus emlékként maradhat meg bennük.

5 dolog, amit meg kell tenned, hogy a lányod erős nő lehessen 

3. Válogasd meg a játékokat!

A kislányok babákat kapnak a kezükbe, a kisfiúk autót  tiszta sor. De mi lenne, ha kicsit felforgatnánk a rendszert, és a kislányoknak is vennénk tudományos tárgyakra, matekra nevelő, logikát fejlesztő játékokat? Fogadjunk, hogy szeretni fogják.

4. Pénz a terítéken

A nők még mindig kevésbé kompetensek pénzügyekben, amikről hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a “férfiak világa”. Próbáld korán megtanítani kislányodnak, mit jelent a pénz, 6-7 éves korától akár jelképes összeget is kaphat, amin megtanulja a spórolás és befektetés fogalmait.

5. Lássák, hogy szeretsz dolgozni!

Bizonyított tény, hogy a dolgozó anyák lányai nagyobb eséllyel jutnak majd magasabb, jól fizető pozíciókhoz az életben. Ha szereted a munkád, beszélj róla a kislányodnak, lássa, hogy anya is sokat, keményen dolgozik!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top