Család

Őrangyalok váltják valóra a hátrányos helyzetű gyermekek álmait

Most bárkiből Őrangyal lehet, hogy közreműködjön a hátrányos helyzetű gyerekek álmainak valóra váltásában.

Szörnyű belegondolni, hogy mintegy kétszázötvenezer hátrányos helyzetű gyerek él Magyarországon, akik közöl hétezren nevelőotthonokban nőnek fel. Az ő napjaik inkább a nélkülözésről, mint az önfeledt boldogságról szólnak. Létezik viszont egy pályázat számukra, ahol valóra váltják titkos vágyaikat. Az Őrangyalok ligájának kell megírniuk vagy lerajzolniuk a gyerekeknek, hogyan képzelik el az álomnapjukat. A pályázatok közül szakmai zsűri választja ki azokat, amelyiket megvalósítják.

“Volt olyan gyermek, akit elvittünk repülni, mást a fodrászszakma érdekelt, de megnéztük már azt is, mit csinálnak a rendőrök, hogyan működik egy cukrászat, vagy milyen az élet egy tűzoltóságon. A horgászattól, az autóversenyzésen át a lovaglásig a legkülönfélébb programokon teljesítettük a gyerekek kívánságait, ami életre szóló élményt adott a számukra” – mondta Tardi Tamás, a Jövő Uniója Alapítvány elnöke.

Az Őrangyalok ligájához bárki csatlakozhat, aki támogatja az alapítvány törekvéseit némi adománnyal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top