Család

Videó: először öleli egymást a koraszülött magyar ikerpár

A Jahn Ferenc Kórház koraszülött-osztályán készült videót képtelenség könnyek nélkül végignézni. Megható pillanatok következnek.

Bendegúz és Barnabás nagyon szerencsés kisbabák. Bár koraszülöttként jöttek a világra, édesanyjuk bármikor velük lehet. Ez ma még egyáltalán nem természetes egy koraszülött-osztályon. Itt a kicsik sokszor 50-60 dekával születnek, és az orvosok, nővérek az életükért küzdenek. A babák pedig inkubátorban vannak sokszor hónapokig.

Schill Beáta neonatológus máshogy gyógyít, mint a többség. Szerinte a baba a főnök, és érte dolgozik együtt az orvos, a nővér, a védőnő, a takarítónő és a szülők. A szülők pedig bármikor jöhetnek, ha kell, éjfélkor is. Mellkasukra vehetik a gyerekeket, etethetik, fürdethetik, öltöztethetik őket. A doktornő idén elnyerte a Richter Aranyanyu díjat a munkájáért. Orvos kategóriában, a zsűri díját.

A most következő videóban azt a megható pillanatot láthatjátok, amikor Bendegúz és Barnabás először találkozott az anyaméhen kívül egy fürdetővödörben, ami remekül imitálja azt a helyzetet és azokat az erőket, amelyek a méhben hatottak a kisbabákra.

A két kicsi éppen úgy kapaszkodott össze azonnal, ahogy édesanyjuk hasában tették.

Róluk és Schill doktornőről is többet megtudhattok a Házon kívül riportjából.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top