Család

5 mód, hogy boldogabb életet élj a tudomány szerint

A boldogabb, teljesebb és izgalmasabb életért mi magunk tehetjük a legtöbbet. Lássuk, hogyan!

 Talán nem volt még egy olyan időszak a történelemben, amikor annyit kutatták volna a boldogságot, mint az utóbbi pár évtizedben. Azt már tudjuk, hogy 40%-ban mi felelünk a saját boldogságunkért. A kérdés már csak az: mit tehetünk, hogy összejöjjön?

1. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik inspirálnak

Tudtad, hogy azok az emberek, akik túlsúlyos emberekkel barátkoznak, 45%-kal hajlamosabbak az elhízásra? Ez is azt mutatja, milyen óriási hatással vagyunk egymásra! Válassz olyan társaságot, ahol csodálod az embereket, tanulsz tőlük, és inspirálóan hatnak rád.

5 mód, hogy boldogabb életet élj a tudomány szerint

2. Mondj igent!

Lehet, hogy nem minden új dolog nyeri el a tetszésed, amit kipróbálsz, de a kihívás bevállalása jótékonyan, frissítően hat az agyműködésre.

3. Tégy olyan ígéretet, amit nem tudod, hogyan tudsz teljesíteni

A hatékonyságunkat az növeli igazán, ha valamire új megoldást kell találnunk, ami kihívást jelent. Ezért ne félj belevágni olyan dolgokba is, amiket nem tudod, hogyan fogsz teljesíteni.

4. A facsarás a lényeg, nem a dzsúsz

Az erőfeszítés akkor is megéri, ha a cél nem sikerül olyan jól. Az úton ugyanis olyan emberré válhatsz, akire büszke leszel.

5. A kényelmetlen nem biztos, hogy rossz

 Néha elengedhetetlen, hogy elhagyjuk a komfortzónánkat. Csak így érhetnek olyan sikerélmények és impulzusok, amelyek boldogabbá tesznek.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top