Család

Orosz börtönbe zárták a vétlen magyar kamionost

A 46 éves magyar kamionost egy baleset miatt még szeptemberben vették őrizetbe az orosz hatóságok. Azóta borzasztó körülmények között tartják fogva az egyik orosz börtönben, arra várva, hogy a bíróság ítéletet hirdessen az ügyben.

A nyírmeggyesi Varga Károly Orjol közelében haladt kamionjával, amikor a halálos baleset történt. Az esti órákban a kamionsofőr nem vette észre a kivilágítatlan, pótkocsis rotációs kapát, amelybe nyolcvan kilométeres sebességgel belerohant. Az ütközést az orosz férfi nem élte túl. A balesetet vizsgáló helyi rendőrfőnök szerint a járműnek semmi keresnivalója nem volt az autóúton. A vétlen magyar sofőr kamionját ennek ellenére lefoglalták, majd váratlanul hatvan napra előzetesbe letartóztatásba helyezték.

A magyar férfit az orosz hatóságok gondatlanságból elkövetett ember­öléssel vádolják. Két hétig családja azt sem tudta, merre lehet, mi történhetett vele, mert még csak nem is telefonálhatott a börtönből. Aztán sógora Oroszországba utazott, de mindössze egy órát beszélgethettek egymással. A börtönben Károlyt borzasztó körülmények között tartják fogva, 15 fokos cellában, takaró nélkül. Állapota leromlott, az elmúlt hetek alatt már 13 kilót fogyott, hetekig ugyanabban a ruhában raboskodott.

A család azonnal megkereste a Külügyminisztériumot és a konzulátust, de ezidáig  érdemi segítséget nem kaptak. Tolmács segítségével viszont azóta legalább ügyvédet tudtak fogadni. Időközben már az is kiderült, az áldozat ittasan tolta a rotakapát az úton, a balesetkor még egy üveg vodka is kiesett a zsebéből. A vádat ugyan visszavonták, de Károlyt a nyomozás lezárásáig fogva tartják. 2,5 millió forintos óvadék ellenében szabad lábra helyezhetik, de Oroszországot az ítélethirdetésig így sem hagyhatja el – írta meg a hátborzongató történetet a Bors.

Borzasztó körülmények között tartják fogva Károlyt az orosz börtönben
Borzasztó körülmények között tartják fogva Károlyt az orosz börtönben

Orjol közelében történt a baleset, amely után a vétlen magyar sofőrt börtönbe zárták

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top