Család

Szívfacsaró fotó: így írja a leckét a hajléktalan kislány

A járókelők lettek figyelmesek a hatéves kínai kislányra, aki kolduló apukája mellett dolgozott házi feladatán.

Nehezen talál szavakat az ember egy ilyen látványra: a hatéves kislány, Ji Honghong a hideg ellen paplanréteggel védekezve, egy forgalmas utcán ülve írja a házi feladatát, miközben apukája mellette ülve kéreget az arra járóktól.

Szívfacsaró fotó: így írja a leckét a hajléktalan kislány

A napokban fényképezték le a hajléktalan Jit és apukáját, akik már a 10 fok alatti hőmérsékletben kénytelenek élni a kínai utcákon. Az esetről beszámoló kínai források szerint a kislány nagyon szeret tanulni, és eltökélt szándéka, hogy még az utca cseppet sem ideális körülményei között is jó tanuló legyen. Az első osztályos kislány azt is elárulta a lapoknak, hogy számára kimondottan kellemetlenek a hétvégék, olyankor ugyanis végig koldulnia kell apjával, ellenben iskolába járni nagyon is szeret, azért is dolgozott olyan lelkesen az iskolai példákon.

Szívfacsaró fotó: így írja a leckét a hajléktalan kislány 

A neten megosztott képek elterjedése után Ji tanárnőjét is faggatták a kislányról, aki elmondta, hogy a hatéves aktív, vidám gyerek, és bár tudta, hogy a családja nagyon szegény, arról nem volt tudomása, hogy az utcán kéregetnek.

Később az is kiderült, hogy az állam már több ízben felajánlotta a segély lehetőségét Ji apjának, aki azonban elutasította ezt, mondván, neki a kéregetés maradt a pénzszerzés egyetlen lehetséges módja.

DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top