Család

Nők őszintén: Bárcsak tudtam volna huszonévesen mindezt a párkapcsolatokról!

A harmincas éveinkre már egész sok párkapcsolati tapasztalatra teszünk szert, visszanézve kicsit olyan, mintha csak tévelyegtünk volna béna randikról kínos randikra a húszas éveinkben. A Thought Catalogue magazin kérdezte meg a női olvasóit, hogy mi az, amit jó lett volna, ha már huszonévesen is tudnak a párkapcsolatokról.

1. “Bárcsak tudtam volna, hogy ha egy férfi elég sokat mondja, hogy őrült vagy, amikor az érzelmeidről van szó, akkor egy idő után elhiszed neki, hogy nem normális dolog, és túlérzékeny vagy. Pedig pont az az egészséges és normális, ha vannak érzéseid, még akkor is, ha csak egyéjszakás kapcsolatról van szó.”

2. “Azt bánom leginkább, hogy túl sokat foglalkoztam a testem miatti szorongásaimmal. Rengeteg időt elpazaroltam arra, hogy szégyelltem magam, és nem mentem oda azokhoz a pasikhoz, akik tetszettek, mert azt gondoltam, nem vagyok elég dögös. A legdurvább az egészben, hogy most már látom, mennyire jól néztem ki annak idején.”

3. “Figyelj oda a kapcsolat legelején a jelekre, vedd őket komolyan. Ha csúnyán bánik a körülötte élő emberekkel, téged is ugyanúgy fog kezelni. Ha csal a munkában, meg fog csalni téged is. Ha egy nagy lajhár, akinek nincsenek céljai az életben, te sem fogod őt megváltoztatni.”

4. “Annyira szégyenlős voltam, amikor összejöttem a pasikkal, hogy féltem nemet mondani nekik. Bárcsak sokkal korábban rájöttem volna, hogy a nőknek több hatalmuk van egy párkapcsolatban, mint hiszik magukról.”

Nők őszintén:

5. “Bárcsak ne pazaroltam volna el a szingli éveimet azzal, hogy azon szomorkodtam, hogy szingli vagyok. Most már férjhez mentem, gyerekeim vannak, és nagyon hiányzik az egyedüllét. Boldog vagyok az életemben, de remek lett volna, ha élvezem azt az időszakot, amikor egyedül éltem, és azzal randizhattam, akivel csak akartam.”

6. “Vegyél kotont. Mindig legyen nálad, és ne legyél zavarban, csak kérd meg a pasit, hogy vegye fel, ha arra kerül a sor. Annyira kis hülyeség, pedig olyan nagy tétje van!”

7. “Bárcsak tudtam volna, milyen fontos, hogy legyenek igazi barátnőim. Ellöktem magamtól őket, amikor elkezdtem a férjemmel randizni, aztán még inkább elzártam magam, amikor megszülettek a gyerekeim. Néha nagyon fáj, hogy nincsenek mély barátságaim többé.”

8. “Bárcsak ne lettem volna olyan szánalmas! Mindig túl sokáig tartott, hogy elengedjek egy pasit, és azt hittem, hogy ez azt jelenti, hogy milyen mély volt a kapcsolatunk. Kínos még rágondolni is, mennyire csüngtem az exeimen.”

9. “Bárcsak elmondhatnám a fiatalabb énemnek, hogy az már elve gyanús egy férfiban, ha ideges lesz pár kérdéstől. Ha egy pasi nem mesél el olyan dolgokat, mint hogy hol lakik, vagy mi a munkahelyének a neve, akkor sétálj ki az ajtón. Akkor ott vagy házasság, vagy valami sötét ügy van a háttérben, egyikre sincs semmi szükséged.”

10. “Elmondanám magamnak, hogy párkapcsolatban élni nehéz. Nem támaszthatsz túl nagy elvárásokat mások felé, hogy aztán mérges legyél rájuk, amiért nem tudnak úgy működni, ahogy te azt elképzelted egy tökéletes párkapcsolatról. Ez fogja kinyírni a kapcsolataidat.”

11. “Bárcsak elmondhatnám a fiatalabb önmagamnak, hogy a dögös pasikért nem éri meg küzdeni. Miután háromszor megcsaltak, elgondolkodtam, hogy mit szeretnék egy kapcsolattól: szeretetet, biztonságot, elkötelezettséget. A dögös pasik sosem értékeltek engem igazán, és határozottan egyiket sem adták meg a felsorolt három vágyamból. Jó lett volna, ha erre hamarabb ébredek rá, sok fájdalomtól megkíméltem volna magam.”

Olvass többet a párkapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top